Isnin, 12 Julai 2010

Kecoh tropi Piala Dunia hampir dicuri


Seorang lelaki tidak dikenal ditangkap petugas keselamatan setelah mencuba untuk mengambil trofi Piala Dunia dengan topinya sebelum pertandingan final Piala Dunia antara Belanda dan Spanyol di Soccer City di Johannesburg, Afrika Selatan, 11 Julai 2010.

Peristiwa ini adalah untuk kali keduanya, seorang peminat berjaya menyusup masuk ke final Piala Dunia 2010 antara Belanda menentang Sepanyol. Peminat itu juga mencuba mengambil trofi asli Piala Dunia. Insiden ini terjadi sebelum final Piala Dunia 2010 di Stadion Soccer City, Johannesburg. Sebelum perlawanan bermula, trofi asli Piala Dunia ditempatkan di tengah lapangan.

Tiba-tiba saja seorang peminat menyusup masuk ke padang. Sambil memakai topi berwarna merah, ia turut membawa kain berwarna merah dan berusaha menyentuh trofi asli Piala Dunia.

Tangan peminat itu sempat menyentuh trofi Piala Dunia, tapi petugas keselamatan bertindak cepat dan berhasil menggagalkan usahanya.

Insiden masuknya peminat ke tengah padang juga berlaku sebelum ini ketika perlawanan semifinal Jerman menentang Sepanyol. Seorang penyokong Itali sambil membawa Vuvuzela dan mengenakan pakaian 'Superman' masuk ke tengah padang untuk memprotes tersingkirnya pasukan Azzurri itu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pengikut

ARTIKEL SEBELUM INI

Catatan Popular