Isnin, 14 Februari 2011

SOAL SEKS, ISTERI LEBIH TUA PUNYA KELEBIHAN

RAMAI YANG MEMANDANG SEMACAM BILA SEORANG WANITA BERSUAMIKAN LELAKI MUDA. PELBAGAI TANGGAPAN DIBERI TERMASUKLAH SI LELAKI SUDAH DIGUNA-GUNAKAN. TAK KURANG JUGA BERKATA SI SUAMI HANYA BERKEHENDAKKAN HARTA. TANGGAPAN SERONG INI MUNGKIN LEBIH HEBAT LAGI JIKA MASYARAKAT MELIHAT BEZA USIA DI ANTARA KEDUANYA AGAK JAUH MISALNYA LEBIH 10 TAHUN.

Keputusan mengahwini wanita yang lebih berusia sering kali dilihat seperti ‘ udang di sebalik batu’. Begitu ramai gadis di luar sana tapi mengapa wanita berusia jadi pilihan hati. Bukankah pilihan wanita muda lebih berbaloi, cantik dipandang dan sedap pula bila dalam pelukan.

Tapi jangan sangka semua kelebihan hanya berpihak pada wanita muda sahaja kerana wanita berusia tidak kurang hebatnya. Dalam urusan seks, punya isteri yang lebih berusia ternyata mempunyai keistimewaan tersendiri. Tak percaya, semak perkara di bawah ini.

1. LEBIH MENIKMATI SEKS
Wanita yang lebih tua sering kali lebih terbuka dalam masalah seks. Mereka juga lebih menikmatinya daripada wanita muda. Berdasarkan beberapa kajian, puncak tenaga seksual wanita dicapai pada usia pertengahan 30-an hingga 40-an. Hasrat seks ini akan lebih besar jika wanita itu sudah memiliki karier yang bagus dan mapan secara kewangan. Wanita berusia ini dikatakan merupakan pasangan seks yang tepat bagi lelaki muda yang hasrat seksnya cukup tinggi pada usia muda.

2. LEBIH BIJAK DAN POSITIF
Melalui pengalaman, isteri yang lebih berusia memiliki pandangan dan sikap yang lebih positif serta lebih bijak daripada gadis muda yang baru mengenal dunia. Sikap ini sangat menguntungkan lelaki muda yang sedang berkobar-kobar semangatnya mengejar impian. Mereka memerlukan seseorang untuk mendengar harapan, pandangan serta member simpati dan sokongan ketika dia berdepan dengan kegagalan….

3. LEBIH MENGHARGAI CINTA
Pertambahan usia selalu mengingatkan seseorang betapa dekatnya mereka dengan saat akhir dalam hidupnya. Keadaan ini membuatkan isteri yang lebih berusia makin menghargai kehidupan dan setiap perkara yang dilaluinya. Mereka juga lebih menghargai cinta yang diberikan pasangannya apa lagi jika usianya lebih muda. Dia akan membalasnya dengan sepenuh hati. Biasanya wanita muda tidak punya fikiran yang sama, mereka takkan dapat membalasnya seperti wanita yang lebih matang usianya.

4. PUNYA PENGALAMAN LUAS
Tidak dinafikan isteri yang lebih berusia terutama sekali pernah melalui alam perkahwinan sebelum ini lebih mahir dalam aspek layanan seks untuk suami. Kelebihan ini memang tidak boleh dipertikaikan. Pengalaman lalu tentunya mengajar isteri ini memberi layanan yang lebih mantap pada suami. Sementelah mereka tahu apa yang suami inginkan, termasuklah dalam hal pemanasan dan cara untuk memberi kepuasan seks yang lebih pada suami. Maka beruntunglah lelaki yang memiliki isteri berusia.3 TIPS…….
Biarpun punya kelebihan dalam urusan seks, namun sudah tentu kerana factor usia mereka dirasakan punya kekurangan. Dalam hal ini maka wanita yang mempunyai suami lebih muda harus memerhati dan memperbaiki diri agar rumah tangga lebih harmoni.

JAGA PENAMPILAN – walau usia bertambah namun pastikan anda sentiasa menjaga bentuk badan dan penampilan diri. Buang perasaan negative bahawa anda sudah tua dan tidak layak bergaya. Sebaliknya cari fesyen yang sesuai dengan usia anda.

TONJOLKAN KELEBIHAN – anda mungki mampu menyaingi daya tarik gadis muda, oleh itu pastika anda punya satu perkara yang membuatkan pasangan sentiasa menginginkan anda. Contoh pandai memasak, pendengar yang setia atau pun bijak berbicara.

JANGAN PAKSA DIRI – terutama untuk mengikuti gaya hidup atau aktiviti yang tidak anda gemari. Ia juga memberi ruang untuk suami muda anda satu ruang peribadi. Tapi tak salah jika anda mencubanya dahulu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pengikut

ARTIKEL SEBELUM INI

Catatan Popular